Interim management

Onno Kamphuis

Sinds april 2016 ben ik echt voor onze droom gaan werken en ben ik voor mijzelf begonnen. De jaren ervoor heb ik vele mooie opdrachten en functies mogen vervullen. Echter was dit altijd in loondienst en dit is in mijn ogen niet echt vrijheid.

Ik geloof echt in de kracht van willen. Iets willen is zo vele malen sterker dan iets moeten. Dit heb ik zelf vele malen mogen ervaren. Wanneer mensen iets willen gaan ze er voor, wanneer mensen iets moeten heb je bijna altijd eerst te maken met weerstand. Kijk maar naar jezelf als kind of naar je eigen kinderen. Als jij of zij iets moeten heb je er standaard geen zin in. 

Echter wanneer jij of je kinderen iets willen dan gaat het bijna als vanzelf. Simpelweg omdat je dan iets doet waar je voor wilt gaan. 

Ik vind het heerlijk om mensen en/of organisaties in de willen stand te krijgen en zo samen voor een gedragen resultaat te gaan. En dan maakt het mij eigenlijk niet uit wat het resultaat is. Ik ben niet de expert op het vlak waar medewerkers en/of organisaties het bestaansrecht aan ontleden. Ik ben alleen maar de persoon die in staat is de mensen/organisaties in beweging te krijgen en te houden. Wanneer de wil er is gaat de rest eigenlijk “vanzelf”.  

 

Opdracht- en/of werkgevers